Sürekli Aynı Şampuanı Kullanmak, Saçlarımıza Zarar Verir Mi?

Sürekli Aynı Şampuanı Kullanmak, Saçlarımıza Zarar Verir Mi?

Kişisel bakımımızın önemli bir parçasını oluşturan saç bakımı, saçlarımıza yaptığımız ve yaptırdığımız işlemlerin dışında kullandığımız saç bakım şampuanları, serum ve tabletler konusunda oldukça hassas davranmamız gereken süreçler içermektedir. Günümüzde sahip olduğumuz seçeneklerin fazlalığı ve doğru bilinen yanlışlar sebebiyle de zaman zaman saç bakımımızda hatalar yapmaktayız. Bu yazı dizimizde saç bakımı ve saç bakım ürünleriyle ilgili doğru bilinen yanlışları ele alıyor; sağlıklı saçlara sahip olmak için gereken her şeyi yazılarımızda paylaşarak saçlarımıza hak ettiği değeri verelim istiyoruz.

Sık Sık Şampuan Değiştirmek

Saç bakımına dair pek çoğumuz, uzun süre aynı şampuanın kullanılmaması gerektiğini düşünürüz. Oysaki bu, saç bakım şampuanları ile ilgili doğru bilinen yanlışların başında gelmektedir. Diyelim ki mevsimsel etkilerin yanı sıra olağandışı bir saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kaldık ve saç dökülmesine karşı şampuan kullanmaya başladık. Saçlarımızın ihtiyacı olan bileşenlere sahip şampuanımızdan memnun olduğumuz sürece şampuanımızı değiştirmemiz için hiçbir sebep bulunmamaktadır. Ya da saç derimizde kepeklenme problemi yaşadığımızı düşünelim ve doğal özlerden oluşan, doğru şampuanı kullanarak sorunumuza çözüm bulabildik, o zaman birkaç ay boyunca kullanıp saçlarımıza sağlık katan şampuanımızı neden değiştirmemiz gereksin ki? Elbette ki burada dikkat edilmesi gereken konu kullandığınız saç dökülmesi ya da kepek karşıtı şampuanın doğal bileşenlerden oluşmasıdır. Çünkü kimyasal özellikli şampuanlar, mevsimsel koşullardan ya da belli aralıklarla saçlarımıza uyguladığımız boya, düzleştirme, maşa gibi işlemler sebebiyle yıpranan saçlarımızı korumak için yetersiz kalabilir.

Saçlarımızın İhtiyacı Olan Doğal Bileşenler

Saçlarımızın kökten uca beslenmesi ve saç derimizin ihtiyaç duyduğu nem dengesine kavuşabilmesi, saç bakım ürünlerinde dikkat etmemiz gereken özelliklerin başında gelmektedir. Normalin üzerinde saç dökülmesi yaşadığımız durumlarda dökülme karşıtı şampuan kullanmaya başlarız. Kepek problemi yaşadığımızda kepek oluşumunu engelleyen saç bakım ürünlerine yöneliriz. Saçlarımızda oluşan kırıklar özgüvenimizi olumsuz etkilemesin ve saçlarımız sağlıksız, güçsüz görünmesin diye onarıcı etkiye sahip saç bakım şampuanı kullanmaya başlar ve saç derimizdeki enfeksiyona bağlı problemlerde bu durumu düzeltmek önceliğimiz haline gelir. Kimyasal içerikli saç bakım şampuanları ya da serumlar kullanırken bir problemimize çözüm bulsak bile saç dengemizi bozarak başka bir soruna ön ayak oluruz.

Peki size saçlarımız için geçici çözümlerle uğraşmak yerine saçlarımızın sağlığı için gerekli tüm doğal bileşenleri tek bir üründe bulabileceğinizi söylesem... Feeluxo Saç Dökülmesine Karşı Şampuanı ve Feeluxo Saç Canlandırıcı Serum, içeriğindeki her biri saçlarımıza ihtiyacı olan sağlığı eksiksiz şekilde sunan ve %100 doğal bitki özleri sayesinde saç bakımımızı kusursuz şekilde yerine getirir.

Feeluxo Saç Bakım Ürünleri ile Saçlarımız Sağlığına Kavuşuyor

Saçlarımızda oluşabilecek dökülme, kepeklenme, kırık gibi türlü problemlere geçici değil kalıcı çözümler sunan Feeluxo saç bakım ürünleri, her saç tipine uygun, tamamen doğal özlerden oluşan içeriği ile benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Feeluxo, doğanın mucizelerini saçlarımızla buluşturuyor. Tarçından kimyon çiçeğine, Hindistan cevizi yağından ginsenge… onlarca doğal ürünü en saf haliyle içerisinde taşıyan Feeluxo saç bakım şampuanı, serum ve tableti; ihtiyaca göre bir arada kullanıldığındaysa etkisini kat be kat artırıyor. Saçlarımızın nem dengesine kavuşmasına, saçlarımızın sağlıkla uzayıp saç tellerimizin kalınlaşmasına katkı sağlayan FeeLuxo, yeni saç oluşumunu desteklerken saç derimizden saç uçlarımıza kadar bakım yapar.

Feeluxo Saç Dökülmesine Karşı Şampuan, günlük kullanıma uygun olmasıyla da tercih edilirken saçlarımızın canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlıyor, saçlarımıza hacim katıyor. Kişisel bakımımızın ertelenmez detayı saç bakımımız için Feeluxo saç bakım ürünleriyle ilgili tüm detayları yazılarımızda paylaşmaya devam edeceğiz. Yazılarımızı takip etmeye devam edebilir ve saç bakımında ihtiyacınız olan tüm çözümler için Feeluxo ekibine ulaşabilirsiniz.

 

RELATED ARTICLES